Banner 980x90

Apvienos Madonas pilsētas vidusskolu ar Madonas vakara un neklātienes vidusskolu

Valmiera, 1.marts, LETA. Madonas vakara un neklātienes vidusskolu pievienos Madonas pilsētas vidusskolai, šonedēļ lēmuši Madonas novada domes deputāti.

Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne aģentūrai LETA paskaidroja, ka lēmums pieņemts nelielā skolēnu skaita dēļ un tādēļ, lai pedagogiem varētu nodrošināt lielākas algas, jo šobrīd skolai nepietiek līdzekļu gan atlīdzības celšanai, gan administrācijas uzturēšanai.

Tāpat Seržāne informēja, ka vakarskolas direktore šī mācību gada nogalē izlēmusi beigt savas profesionālās gaitas, kas arī kalpo kā iegansts abu izglītības iestāžu juridiskai apvienošanai.

Patlaban Madonas vakara un neklātienes vidusskolu apmeklē ap 50 bērnu, taču skolas audzēkņi pārmaiņas asi neizjutīs, jo izglītības iestāde jau tagad atrodas Madonas pilsētas vidusskolas telpās un jauniešus apmāca tās pedagogi. Mācības notiek divas reizes nedēļā.

Pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" autori Madonas novada pašvaldībai ieteikuši attīstīt pilsētā esošo vidusskolu un ģimnāziju, bet par pamatskolu rekomendējuši pārveidot Ļaudonas vidusskolu nelielā audzēkņu skaita un zemā obligāto centralizēto eksāmenu indeksa dēļ.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)