Banner 980x90

Apstiprina noteikumus, kas regulē aizturētajiem patvēruma meklētājiem garantēto veselības aprūpi

Ilustratīvs foto/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Ilustratīvs foto/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Valdība otrdien, 23.augustā, apstiprināja noteikumus, kas regulē izmitināšanas centrā ievietotajiem aizturētajiem patvēruma meklētājiem garantēto veselības aprūpes pakalpojumu apjomu un to saņemšanas kārtību.

Jaunie noteikumi paredz, ka, ievietojot personu izmitināšanas centrā, izmitināšanas centra ārstniecības persona izdara ierakstu par personas veselības stāvokli personas ambulatorā pacienta medicīniskajā kartē.

Personai ir tiesības saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību, primārās veselības aprūpes un sekundārās veselības aprūpes pakalpojumus.

Neatliekamo medicīnisko palīdzību personai sniedz izmitināšanas centra ārstniecības persona. Primārās veselības aprūpes pakalpojumus sniedz izmitināšanas centra ārstniecības persona, bet stomatoloģisko palīdzību - zobārsts.

Primārās veselības aprūpes pakalpojumus persona saņem īpaši šim nolūkam paredzētā telpā.

Veselības aprūpes pakalpojumus stacionārajā ārstniecības iestādē personai sniedz tādā līmenī un apjomā, lai viņas veselība būtu tādā stāvoklī, kas ļauj turpināt ārstēšanos ambulatori izmitināšanas centrā, nerada draudus citu personu veselībai un drošībai un pieļauj personas izraidīšanu no valsts.

Noteikumi paredz, ka medikamentus persona lieto tikai izmitināšanas centra amatpersonas vai ārstniecības personas klātbūtnē, izņemot gadījumu, ja ir saņemts izmitināšanas centra ārstniecības personas īpašs rakstisks norādījums.

Iekšlietu ministrija skaidro, ka pērn Valsts robežsardzes izdevumi, kas saistīti ar Daugavpils izmitināšanas centrā ievietotajiem ārzemniekiem garantēto veselības aprūpes pakalpojumu apmaksu, sastādīja 1859 eiro, bet 2016.gadā plānoti izdevumi 1537 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)