Banner 980x90

Andreju Ceļapīteru Madonas novada domes priekšsēdētāja amatā nomaina Agris Lungevičs

Valmiera, 16.jūn., LETA. Madonas novada domes priekšsēdētāja amatu ieņems Agris Lungevičs (ZZS), no amata gāžot līdzšinējo pašvaldības vadītāju Andreju Ceļapīteru (V), aģentūru LETA informēja Madonas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Evita Zāle.

Lungeviča kandidatūru atbalstīja 10 no 16 deputātiem, kuri bija ieradušies uz sēdi. Par viņu balsi atdeva paša pārstāvētās "Zaļo un Zemnieku savienības" (ZZS) seši deputāti, divas deputātes no "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK), Andris Sakne no "No sirds Latvijai" (NSL) un Ivars Miķelsons no "Vienoti Latvijai".

Pret jaunā domes vadītāja kandidatūru balsoja visi četri "Vienotības" deputāti, Andris Dombrovskis no "Vidzemes partijas" un Artūrs Čačka no "Politiskās partijas Izaugsme".

Uz sēdi nebija ieradies Valentīns Rakstiņš (NSL), jo aizvien atradās darba nespējā.

LETA jau vēstīja, ka Madonas novadā ZZS, kuras saraksta pirmais numurs ir pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs, ieguva 31,71% balsu, nodrošinot sev sešas vietas domē, savukārt "Vienotība", kuras lokomotīve bija pašreizējais mērs Andrejs Ceļapīters, ieguva 22% balsu un četrus deputāta mandātus.

Tāpat pašvaldības domē iekļuvusi NSL ar 9,63% balsu un (VL-TB/LNNK) ar 9,21%, kura katra ieguva pa diviem deputāta mandātiem.

"Politiskā partija izaugsme" ar 8,48%, "Vidzemes partija" ar 7,86% un "Vienoti Latvijai" ar 6,54% balsu, katra ieguva pa vienai vieta Madonas novada domē.

Savukārt 5% robežu nav pārvarējusi Latvijas Reģionu apvienība, iegūstot 3,01% balsu.

Pašvaldībā kopumā nobalsoja 9416 cilvēki jeb 47,53% no balsstiesīgo skaita, bet derīgas vēlēšanu zīmes bija 9253.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)