Banner 980x90

Madonas Valsts ģimnāzijas absolvents saņem apbalvojumu par sasniegumiem olimpiādē

Foto: Toms Kalniņš/ Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Toms Kalniņš/ Valsts prezidenta preses dienests

Pirmdien, 5.oktobrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks svinīgā ceremonijā Melngalvju namā apbalvoja starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu dalībniekus.

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Valsts izglītības satura centra sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Āboltiņa, apbalvojumu saņēma arī Madonas Valsts ģimnāzijas absolvents.

"Skolēnu iegūtie apbalvojumi ir lielisks sasniegums, kas parāda, ka mums ir gudri un ar asu prātu apveltīti jaunieši, kuru konkurētspēju novērtē arī pasaulē. Nešaubīgi varu teikt, ka Latvijas nākotne ir drošās rokās," savā uzrunā klātesošajiem atzīmēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, uzrunājot pasākuma dalībniekus, pateicās skolēniem par aizrautību, zinātkāri un mērķtiecību, skolotājiem, vecākiem un atbalstītājiem – par atbalstu jauniešiem lielu mērķu izvirzīšanā un milzīgo darbu, kas ieguldīts, lai skolēni starptautiskajās sacensībās gūtu sekmes. "Talants ir nozīmīgs izcilu rezultātu sasniegšanā, tomēr vēl svarīgāks ir neatlaidīgs ikdienas darbs, nepadošanās, saskaroties ar grūtībām, un prasme mācīties no kļūdām. Lai Latvija kļūtu par patiesi ilgtspējīgu valsti, mums vajag vēl vairāk mērķtiecīgu un neatlaidīgu jauniešu visās zinātņu jomās visā Latvijā," uzsvēra ministre.

Atzinīgi jauniešu dalību olimpiādēs uzslavēja arī Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks: "Olimpiādes ir tradīcija, kas pie mums atnākusi no senās Grieķijas, mūsdienās šī tradīcija ir mainījusies atbilstoši 21.gadsimtam kā sacensības intelektuālajā jomā. Šie jaunieši ir redzamākā Latvijas izglītības daļa, aiz kuras stāv daudzi cilvēki, kas piedalījušies viņu panākumos."

Šovasar 25 Latvijas skolēni piedalījās septiņās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs: fizikā, ķīmijā, bioloģijā, informātikā, matemātikā, ģeogrāfijā un filozofijā. Mūsu skolēni uzrādīja izcilus rezultātus, atvedot mājās divas zelta, trīs sudraba, vienpadsmit bronzas medaļas un trīs atzinības rakstus.

Zelta medaļas ieguva – informātikā Aleksejs Zajakins, Rīgas 89.vidusskolas absolvents un ģeogrāfijā Miķelis Dāvids Rikveilis Madonas Valsts ģimnāzijas absolvents.

Olimpiādes norisinājās Indijā, Azerbaidžānā, Dānijā, Kazahstānā, Taizemē, Krievijā un Igaunijā. Skolēnu dalību starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs finansē no valsts budžeta līdzekļiem un piesaistītā sponsoru finansējuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (2)
Anonīms [Anonīms] Otrdiena, 26. martā, 2024, 04:44

The Most Hilarious Complaints We've Heard About Tiktok Pornstars top pornstar only fans

Anonīms [Anonīms] Pirmdiena, 18. martā, 2024, 22:51

You'll Never Be Able To Figure Out This Starporn's Tricks starporn